21 Ocak 2017 Cumartesi

Beş Sevim Apartmanı/ Mine Söğüt


  Beş Sevim Apartmanı/ Mine Söğüt
  Yapı Kredi Yayınları/ 127 sayfa







İki seneye yakın bir zaman önce Tüyap İzmir Kitap Fuarından aldığım, 2016 senesinde ise Tüyap İstanbul Kitap Fuarında Baldanberi'den Kübra vasıtasıyla (çok teşekkür ederim yeniden) imzalattığım bu çok miktarda rahatsız edici ve düşündürücü kitabı okumayı dün bitirdim. Kendi ruhsal gidiş gelişlerim sebebiyle beklediğimden uzun sürede okuduğum bu kitap bende sanıyorum uzun süreler geçmeyecek yaralar bıraktı. 

Konusu nasıl anlatılır gerçekten bilemiyorum çünkü arka kapak yazısından öte ne söylesem içerisinde anlatılmak istenen sihirli dünyanın sihrini eksiltecek. Arka kapak yazısındaysa birbirinden farklı beş karakterin hikayesini okuyacağımızdan bahsedilir. Aslında hikaye sayısı altı; bir de Doktor Samimi var. Arka kapak yazısından en basit ifadeyle öğrendiklerimiz bunlar ancak kitapta her beş karakterin yanında, onların hikayelerinin parçası olan başka başka karakterler de mevcut. Bu hikayelerin her birini okurken apayrı dünyalara savrulup, apayrı tatlar alsak da -bazen acı, bazen ekşi, bazen geniz yakıcı ve nadiren tatlı- "cinperiler" bizi bir araya getirmekte gecikmiyor.  

Uzun uzun dile getiremeyeceğim sadece sonuna kadar beni fazlasıyla korkuttuğunu -gece okuduğum için- söyleyebileceğim yer yer fazla fantastik, yer yer gerçeğe yakın bu hikaye okunmaya fazlasıyla değer. Bilinmesi gereken ise bu kitabın ne mutlu bir hikaye anlattığı ne de insanda iyi duygular bıraktığı. Korkmanız, rahatsız olmanız, sorgulamanız ve en sonunda ise bolca düşünmeniz gereken bir kitap, Beş Sevim Apartmanı. Herkese "cinperili" okumalar :') 

*Bir uzaklara bakmış, bir parmaklarına. Bir gitmeyi düşünmüş, bir kalmayı. Bir yaşamı sevmiş, bir ölümü özlemiş. Bir sevinmiş, bir hüzünlenmiş.
(Altına düştüğüm notta tıpkı yaşam gibi yazmışım.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder